Materialen 2021-12-29T14:40:29+01:00

Materialen

Een goudsmid gebruikt verschillende materialen om mee te werken. Om u wat meer informatie te verschaffen over de materialen die wij gebruiken, hebben we ze voor u uitgelicht. Nelleke Plegt gebruikt de volgende materialen:

  • Goud (geel-wit-rood)
  • Zilver
  • Edelstenen
  • Carbon
  • Titanium

Goud: valt onder de edelmetalen en is een dicht en zacht metaal. Als er goud gebruikt wil worden, moet het eerst gezuiverd worden. Meestal wordt het gelegeerd met andere materialen om het wat harder te maken. Om de zuiverheid van goud voor sieraden te meten wordt karaat gebruikt. Zuiver goud is 24 karaat.

Zilver: is een wit overgangsmetaal. Zilver wordt al vele jaren gebruikt, namelijk al voor het begin van onze jaartelling. Met name voor versiersels en als betaalmiddel. Zilver wordt veel gebruikt voor de productie van sieraden. Zilveren armbanden, halskettingen en oorringen zijn al uit de Oudheid bekend. Een bedelarmband is vrijwel altijd van zilver.

Edelstenen: zijn zeldzame gesteenten, die meestal worden bewerkt en verwerkt in sieraden. Edelstenen kunnen in veel verschillende vormen geslepen worden. Bij het slijpen kijkt Nelleke Plegt naar verschillende eigenschappen van de steen en verwerkt ze daarna tot mooie sieraden.

Carbon: is een materiaal van hoogstaande kwaliteit. Carbon kent enkele bijzondere eigenschappen zoals dat het niet roest onder invloed van water en zuurstof. Daarnaast heeft Carbon een aanmerkelijk lagere dichtheid dan staal. Carbon is heel mooi te combineren met goud en edelstenen.

Titanium: is een grijs metallisch overgangsmetaal. Titanium is een sterker materiaal dan staal, is lichter om te dragen, goed bewerkbaar en anti-allergisch. Titanium wordt ook gebruikt in de chirurgie  en wordt dus ook wel eens chirurgisch staal genoemd.

Dit zijn de materialen waarmee Nelleke Plegt werkt en gebruikt voor haar producten. Bent u benieuwd welke producten Nelleke aanbiedt?

Productfoto

MEER INFORMATIE

Goudsmid Nelleke Plegt

Afspraak maken

Wilt u uw goud/zilver laten testen en taxeren? Of wilt u een ontwerp bespreken voor een nieuw sieraad of trouwringen uitzoeken? Dan maken we graag een afspraak. Voor reparaties, batterijen en het schieten van gaatjes kunt u altijd langs komen.

MAAK EEN AFSPRAAK

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10:00-17:30
Woensdag: 10:00 – 17:30
Donderdag: 10:00 – 17:30
Vrijdag: 10:00 – 17:30
Zaterdag: 10:00 – 16:00
Zondag: gesloten

Vragen / Contact

Langestraat 33c
7491 AA Delden

Veelgestelde vragen
Tel: +31 (0) 74 3490424
Mail: info@nellekeplegt.nl