Armbanden; het op één na meest gedragen sieraad ter wereld

Armbanden worden gedragen om de pols. Een armband is een sieraad dat direct in het oog springt. Vandaag de dag zijn armbanden bij zowel mannen, als vrouwen erg geliefd. Armbanden worden over de hele wereld gedragen en zijn, op oorbellen na, het meest gedragen sieraad. Een sieraad dat lijkt op de armband  is het enkelbandje. Dit is eigenlijk een armband, maar dan voor om de enkel.

Waarom zijn sieraden zo geliefd?

Een armband kan om verschillende redenen gedragen worden. De hoofdreden is meestal om een outfit compleet te maken. Dit geldt voor alle sieraden. Armbanden kunnen ook een betekenis of emotionele waarde hebben. Zo kun je een armband van je overgrootouders hebben gekregen; dit voegt extra waarde toe aan deze armband.

De redenen die wij hebben om sieraden te dragen stammen uit het verleden. Sieraden bestaan al langer dan sommige mensen denken. De oudste gevonden sieraden dateren van zo’n 150.000 jaar geleden. Vroeger werden sieraden vooral gedragen als machtssymbool en als verfraaiing. Sieraden waren tot het bronzen tijdperk vaak gemaakt van stenen en beenderen. Na het bronzen tijdperk leerden wij het beroep van de edelsmeedkunst. Sinds die tijd werden sieraden ook gemaakt van metalen en edelstenen.

Een unieke armband cadeau geven

Een armband is een goed voorbeeld van een bijzonder cadeau, wanneer u bijvoorbeeld een familielid of je beste vriend of vriendin wilt verrassen. Ze zijn er in alle stijlen, zoals stoer, strak of sierlijk. Er is altijd wel een passende armband te vinden. Het perfecte cadeau om te geven.

Bij Nelleke Plegt maken we armbanden en andere sieraden. Samen gaan we zitten voor een ontwerp en gaan we dit ontwerp realiseren. Bij het ontwerpen van een armband bespreken we uw wensen, verhaal en budget. Zo kunnen we samen tot het ontwerp komen dat uiteindelijke uw armband wordt. Het resultaat is een uniek en gepersonaliseerd sieraad.

Een moment of herinnering vertalen in een sieraad

Wanneer u een sieraad wilt laten ontwerpen en maken, zit daar vaak een uniek en persoonlijk verhaal achter. Daarom verwerkt Nelleke Plegt in herinneringssieraden unieke, persoonlijke elementen zoals de as van een dierbare, een lok haar, een afdruk van handjes of voetjes. Nelleke Plegt biedt de mogelijkheid om een moment of herinnering te vertalen in een sieraad. Er zijn verschillende mogelijkheden; een herinneringsarmband is hiervan een mooi voorbeeld.

2022-07-12T07:42:54+01:00